Πέμπτη 27 Μαΐου 2010


ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΜΑΝΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS


ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΕΙ;
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη. Παράλληλα, απαγορεύθηκε και η έξοδός του από τη χώρα.Ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών κ. Ιωάννης Σακελάκος, απήγγειλε την κακουργηματική κατηγορία εις βάρος του πρώην υπουργού, με βάση τη χθεσινή κατάθεσή του στην Εξεταστική της Βουλής για την υπόθεση Siemens, αλλά και βάσει στοιχείων από το άνοιγμα τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία.
Τα στοιχεία αυτά κρίνονται επαρκή -ως ενδείξεις- για τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η κατηγορία είχε ασκηθεί «ΙΝREM» για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος είχε διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.
Έτσι, σε όσες περιπτώσεις έχουν κριθεί από την ανάκριση έχουν απαγγελθεί σχετικές κατηγορίες.
Όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες, αφού έλαβε υπόψη του τις θέσεις που διατύπωσε ενώπιον της Εξεταστικής ο πρώην υπουργός, ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο να κινήσει τη διαδικασία απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του εν λόγω πρώην υπουργού.
Κατόπιν τούτου στις 14.000 εκδόθηκε από την Ιωάννη Σακελλάκο διάταξη με την οποία απαγορεύθηκε η έξοδος του Τάσου Μαντέλη από την χώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου