Σάββατο 15 Μαΐου 2010


ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ


ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Τριακόσιοι είκοσι πέντε είναι τελικά οι νέοι δήμοι που θα δημιουργηθούν με το σχέδιο «Καλλικράτης», ο οποίος κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Κατά την πρώτη επίσημη παρουσίαση του νομοσχεδίου, στα τέλη Απριλίου, προβλεπόταν ότι οι δήμοι θα είναι 333 ή εναλλακτικά 343.
Η ΚΕΔΚΕ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «θα μελετήσει το κατατεθέν στη Βουλή νομοσχέδιο, θα εκτιμήσει τις όποιες τροποποιήσεις του σε Διοικητικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας και στη συνέχεια, υλοποιώντας τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του τελευταίου έκτακτου Συνεδρίου της, αφού ενημερωθούν τα μέλη της, με μυστική ψηφοφορία θα λάβει τις τελικές αποφάσεις».
Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι ο υπουργός Εσωτερικών κατέθεσε «αιφνιδιαστικά» το νομοσχέδιο, «παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα για την έναρξη της διαβούλευσης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας!».
«Η εξέλιξη αυτή συνιστά περιφρόνηση προς την ΕΝΑΕ και τις θέσεις - αποφάσεις των οργάνων και των συνεδρίων της για τη μετεξέλιξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Κατόπιν τούτου ασφαλώς και δικαιούμαστε να πούμε ότι σε αυτή τη 'μεταρρύθμιση' Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει!».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου