Τρίτη 18 Μαΐου 2010


ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ


ΠΟΣΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΕΙΤΕ;
Την ανάγκη μείωσης των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα υπέδειξε χθες ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Τομέα κ. Ντομινίκ Στρος-Καν, μόλις δύο εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ!
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Εuronews ο κ. Στρος-Καν είπε ότι μπορεί η μείωση των μισθών να είναι ένα πολύ επώδυνο μέτρο, πλην όμως είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να πουλά τα προϊόντα της στο εξωτερικό.
Η συμφωνία με την τρόικα άφησε -προσωρινά, όπως φαίνεται- στο απυρόβλητο τον 13ο και 14ο μισθό των ιδιωτικών υπαλλήλων. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Εuronews, ο κ. Στρος-Καν είπε ότι μπορεί η μείωση των μισθών να είναι ένα πολύ επώδυνο μέτρο, πλην όμως είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να πουλά τα προϊόντα της στο εξωτερικό.
Ο κ. Στρος-Καν ξεχώρισε για άλλη μια φορά την Ελλάδα από την υπόλοιπη ευρωζώνη, λέγοντας ότι «η σημερινή δημοσιονομική κρίση είναι μόνο ελληνική κρίση» και όχι ευρωπαϊκή, αν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα την ξεπεράσει. Πρόσθεσε όμως ότι θα χρειασθεί να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, κάτι που εξαρτάται από την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου