Τετάρτη 26 Μαΐου 2010


Ο ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ
Αθήνα, 25 Μαΐου 2010
"Αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση του «Καλλικράτη».
Το νομοσχέδιο προβλέπει ,ανάμεσα στα άλλα, και την κατάργηση του δήμου Ελληνικού.
Ο δήμαρχος Ελληνικού έχει αρχίσει εδώ και πολλές ημέρες απεργία πείνας , αλλά η σχετική είδηση πέρασε στα «ψιλά» για να μην πω ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο η κατάργηση του δήμου Ελληνικού ανοίγει τον δρόμο και για την τσιμεντοποίηση του ελεύθερου χώρου του πρώην αεροδρομίου (5.300 στρέμματα)
Σχέδια για να οικοδομηθεί (σε ένα τμήμα του) αυτός ο ελεύθερος χώρος (με ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, ακόμη και με πολυτελείς κατοικίες) είχαν εκπονηθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του τότε ΥΠΠΕΧΩΔΕ αλλά και η σημερινή αρμόδια υπουργός δεν δίνει σαφείς απαντήσεις.
Στο μεταξύ ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί και καθημερινά απαξιώνεται δημιουργώντας έτσι τις … ώριμες συνθήκες για την εισβολή διάφορων εργολαβικών συμφερόντων.
Σας στέλνω ένα video από την επίσκεψή μου στο εγκαταλειμμένο πρώην αεροδρόμιο στις 9 Ιανουαρίου 2010 στο οποίο φαίνεται καθαρά πώς απαξιώνεται αυτή η δημόσια περιουσία που θα κανονικά θα έπρεπε, ήδη, να είναι το μητροπολιτικό πάρκο της πολύπαθης Αθήνας.
Αυτό το video προβλήθηκε, λίγες ημέρες μετά, και στο κανάλι Extra-3 (Αποκαλυπτικό Δελτίο).
Όσο γι’ αυτούς που ισχυρίζονται ότι ένα κομμάτι (προφανώς το φιλέτο) από αυτή την ελεύθερη έκταση πρέπει να δοθεί ως … αντιπαροχή για να γίνει δήθεν πάρκο η υπόλοιπη έκταση, ας ρίξουν μια ματιά έξω από το παράθυρό τους για να δουν πώς οι αντιπαροχές των προηγούμενων δεκαετιών έκαναν την Αθήνα τερατούπολη.
Δείτε το video http://www.youtube.com/watch?v=bJmdUNona4Y"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου