Δευτέρα 31 Μαΐου 2010


ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ


ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
Η ποσότητα πετρελαίου και αερίου από την πλατφόρμα της πετρελαϊκής εταιρείας ΒΡ που έχει υποστεί ζημιά, στον Κόλπο του Μεξικού μπορεί να αυξηθεί κατά περισσότερο από 20% ενώ οι προσπάθειες να σταματήσει η διαρροή συνεχίζονται χωρίς επιτυχία, ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε συνάντηση με αξιωματούχους της κυβέρνησής του και ειδικούς επιστήμονες και συζήτησαν τις μέχρι τώρα ανεπιτυχείς προσπάθειες της ΒΡ να ανακόψει την συνεχή ροή του πετρελαίου στη θάλασσα και ειδικά την τελευταία προσπάθεια να τοποθετηθεί ένας ειδικός μηχανισμός-σωλήνας που θα συλλέγει ικανή ποσότητα πετρελαίου και θα το μεταφέρει σε ένα πετρελαιοφόρο πλοίο που βρίσκεται στο σημείο.
«Μια νέα προσπάθεια της ΒΡ πρόκειται να ξεκινήσει αύριο Δευτέρα ή την Τρίτη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς.
Οι προσπάθειες θα τριπλασιαστούν ανέφερε από την πλευρά του ο ναύαρχος Τ. Αλεν που εποπτεύει τις προσπάθειες καθαρισμού της θαλάσσιας περιοχής του Κόλπου του Μεξικού.
Νωρίτερα σήμερα η Κάρολο Μπράουνερ σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για μια καταστροφή που θα κρατήσει πολλούς μήνες.
«Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο» δήλωσε συγκεκριμένα δήλωσε η κ. Μπράουνερ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου