Τετάρτη 19 Μαΐου 2010


ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!
«Πρωταθλήτρια» στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αναδεικνύεται επισήμως πλέον η Ελλάδα στην ΕΕ των «27», βάσει των στοιχείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετά και τη δεύτερη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβλήθηκε μέσα στο 2010, η μέση τιμή της αμόλυβδης κινείται πάνω από το 1,5 ευρώ το λίτρο.
Τεράστιες παραμένουν και οι αποκλίσεις τιμών ανά νομό, με την τιμή σε πρατήριο της Μαγνησίας να φτάνει το 1,72 ευρώ το λίτρο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε την Παρασκευή στο 1,524 ευρώ το λίτρο, από 1,528 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή μειώθηκε οριακά κατά 0,4 λεπτά.
Οι τιμές ανά νομό κλιμακώνονται σήμερα μέχρι 1,72 ευρώ (το ακριβότερο πρατήριο στη Μαγνησία) και ξεκινούν από 1,289 (το φθηνότερο πρατήριο στη Θεσσαλονίκη).
Έτσι, η χώρα μας είναι η ακριβότερη στην ΕΕ και ακολουθούν Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία και Γερμανία. Η φθηνότερη αμόλυβδη βενζίνη πωλείται στην Κύπρο, λίγο πάνω από 1 ευρώ το λίτρο, ενώ παρόμοιες τιμές καταγράφονται στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία.
Στις υπόλοιπες χώρες-μέλη η μέση τιμή διαμορφώνεται κάτω από 1,4 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου