Κυριακή 14 Μαρτίου 2010


"ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ" ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, δεσμεύεται με δήλωσή του στην εφημερίδα Τα Νέα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ παράλληλα απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση ότι θα βάλει τέλος στα «κακώς κείμενα» που ταλανίζουν τον τόπο, όπως τα «ρετιρέ» και η παρασιτική οικονομία.
Ο κ. Παπανδρέου, που θέτει ως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης και δικό του «να σώσουμε την οικονομία», απευθύνεται στους Ελληνες και τονίζει ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους μας, θέλω οι πολίτες να γνωρίζουν πως θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση να αλλάξουμε εκ βάθρων τα κακώς κείμενα».
«Διαρκής αγώνας»
Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύεται ότι «ο αγώνας μας για τη χώρα θα είναι διαρκής». Αμέσως μετά την απεργία της Πέμπτης που νέκρωσε τον δημόσιο τομέα, ο κ. Παπανδρέου απευθύνει σκληρή προειδοποίηση στα «ρετιρέ», στην παρασιτική οικονομία, στη φοροδιαφυγή κ.λπ., δηλώνοντας ότι «δεν θα ανεχτεί άλλο να βαφτίζεται δικαιοσύνη η σκανδαλώδης εύνοια, κεκτημένα τα προνόμια των λίγων και των συντεχνιών, δικαίωμα η περιφρόνηση του κοινωνικού συνόλου, πολιτισμός ο προκλητικός πλουτισμός, επιχειρηματικότητα το παρασιτικό κέρδος, μαγκιά η ασυλία και η φοροδιαφυγή».
Και προσθέτει: «Δουλεύουμε μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που εργάζεται σκληρά και δεν ανέχεται πια αυτά τα φαινόμενα. Και καλούμε τον κάθε πολίτη να συμμετάσχει σε αυτή τη νέα πορεία. Επιτέλους, να ανασυγκροτήσουμε την πατρίδα, με στέρεα βήματα, που απαιτούν τη συστράτευση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Εκεί στηριζόμαστε και πουθενά αλλού».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου