Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010


"ΑΝΑΣΑ" ΤΡΙΣΕ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ Η ΕΚΤ
Σε μία ισχυρή κίνηση στήριξης της Ελλάδας προχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, διαβεβαιώνοντας ότι η ΕΚΤ θα εξακολουθήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα, ως εγγύηση για τη χορήγηση δανείων στις τράπεζες.
Ο κ. Τρισέ ξεκαθάρισε ότι η ΕΚΤ θα δέχεται ως «ενέχυρο» ομόλογα με αξιολόγηση ΒΒΒ-, παρ’ ότι –όπως διευκρίνισε- θα χορηγεί χαμηλότερα ποσά σε σύγκριση με τους δανειολήπτες που καταθέτουν ως εγγύηση τα πιο ασφαλή (αξιολογημένα ως ΑΑΑ) γερμανικά ομόλογα. Η ανακοίνωση αυτή...
εκ μέρους του κ. Τρισέ διασκεδάζει τους φόβους των επενδυτών –που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα- καθώς η ΕΚΤ είχε εξαγγείλει ότι σύντομα θα απέρριπτε τους τίτλους χαμηλής αξιολόγησης –όπως και πριν από την οικονομική κρίση.
«Η πρόθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ είναι να διατηρηθεί το πιστωτικό όριο των εγγυήσεων στο επίπεδο ΒΒΒ- και μετά το τέλος του 2010», είπε ο κ. Τρισέ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΕΚΤ επανέλαβε τη στήριξή του προς το πρόγραμμα σταθερότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι είναι «θαρραλέο και πειστικό».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου