Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010


ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ;


Γ. Σχοινιωτάκης ο πρώτος, (ίσως και ο μόνος;) έντιμος κρατικός λειτουργός, που τόλμησε να πράξει το νόμιμο και το αυτονόητο στην "ηθική" των λαμογιών... άραγε θα τον αφήσουν να συνεχίσει;
Ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γ. Σχοινιωτάκης διέταξε επείγοντα «λεπτομερή» διαχειριστικό έλεγχο σε «βάθος» για την τελευταία εξαετία στην ΕΡΤ, ώστε να εντοπιστεί κάθε προκλητική δαπάνη και κάθε χρυσοφόρο συμβόλαιο που συνήφθη πέρα από τις προβλέψεις του δημόσιου λογιστικού και να υποχρεωθούν όσοι τα εισέπραξαν να επιστρέψουν τη διαφορά, αφού η δημόσια ραδιοτηλεόραση «ψευδεπίγραφα» εμφανίζεται ως Νομικό Προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου. Στην πραγματικότητα «υπάγεται στον δημόσιο τομέα και απολαμβάνει όλων των προνομίων του Δημοσίου».
Ανάλογες έρευνες παραγγέλθηκαν από τον γενικό επίτροπο για καθένα από τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που λειτουργούν στη χώρα, ενώ το ίδιο θα γίνει και στις ΔΕΚΟ...
Οι έρευνες ανατέθηκαν στους οικονομικούς επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών με τη σαφή εντολή «να προβούν σε άμεσους καταλογισμούς εάν διαπιστώσουν κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και παράλληλα να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων που παράνομα εισπράχθηκαν».
ουδείς στην ΕΡΤ, στα ΝΠΔΔ, στις ΔΕΚΟ και στους ΟΤΑ δεν μπορεί να λαμβάνει αποδοχές μεγαλύτερες από αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου που ανέρχονται (καθαρά) στα 6.090 ευρώ τον μήνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου