Κυριακή 14 Μαρτίου 2010


"ΑΛΤ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ"

Διασταυρώσεις για 8.500.000 δηλώσεις - Δόκανο στα κρυφά εισοδήματα από σπίτια, μισθούς, κάρτες, ενοίκια, ΦΠΑ
Ηλεκτρονικό «δόκανο» για να συλληφθούν κρυφά εισοδήματα στήνει η Εφορία μέσω του συστήματος Τaxis. Θα ελέγξει ηλεκτρονικά 8.500.000 φορολογουμένους.Στο δόκανο της Εφορίας
Διασταυρώσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πωλούν μέσω πιστωτικών καρτών, έλεγχος σε οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη άνω των 1.000 ευρώ, οι οποίοι κατέχουν ακίνητα .
Σφίγγει ο κλοιός της Εφορίας για όλους τους φορολογουμένους με στόχο να αποκαλυφθούν ...
τα «κρυφά» εισοδήματα. Το υπουργείο Οικονομικών μέσω του συστήματος Τaxis στήνει ηλεκτρονικό «δόκανο» και στα 8.500.000 φορολογουμένων (ακόμη και τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους) και όλες τις επιχειρήσεις με σκοπό να εντοπίσει εστίες φοροδιαφυγής, να σταματήσει εδώ το φαινόμενο και να επιβληθούν πρόστιμα για τους χαμένους φόρους των προηγούμενων ετών.
Το σχέδιο «Αλτ, στη φοροδιαφυγή», όπως το ονομάζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή με τη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων ηλεκτρονικών αρχείων (μισθοδοσίες, επικουρικά ταμεία, περιουσιολόγιο, υποθηκοφυλακεία, υπουργείο Συγκοινωνιών, τράπεζες του εξωτερικού και άλλες πηγές) τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση δεδομένων για τη σύγκριση- διασταύρωση με τα δηλωθέντα εισοδήματα της περυσινής χρονιάς που κατέρρευσαν τα έσοδα, και των δηλώσεων που θα υποβληθούν τους επόμενους μήνες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου