Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010


ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩ-ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΣ

ΣΕ 1Ο ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΣΤΗ ΦΩΤΟ: O υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με τον πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Τρισέ και τον επίτροπο Όλι Ρεν
Διχασμένο εμφανίστηκε το Eurogroup στο θέμα της ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Με το ρήγμα στο γαλλογερμανικό άξονα να είναι πλέον εμφανές, το θέμα παραπέφθηκε στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 25 και 26 Μαρτίου. Η Αθήνα, με το βλέμμα στα spread, εξακολουθεί να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Ο επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, επιβεβαίωσε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να προτείνει «ευρωπαϊκό πλαίσιο συντονισμένης βοήθειας υπό όρους».
Εντούτοις, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έδειξε απρόθυμος για βοήθεια προς την Ελλάδα, όσο αυτή είναι σε θέση να δανείζεται στις αγορές και άφησε να εννοηθεί ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε επίπεδο ηγετών της ΕΕ.
«Θα συζητήσουμε διάφορες εκδοχές για να βρούμε μια λύση, εάν είναι απαραίτητη μία. Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε μία, αλλά η τελική απόφαση είναι στην αρμοδιότητα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» είπε ο κ. Γιούνκερ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου