Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009


ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΝΙ-ΚΡΑΧ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΣΕΙΣΜΟΥΣ" ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ!


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ DUBAI ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΣΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ, ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ!
Τη μεγαλύτερη πτώση του 2009, 6,21% κατέγραψε το ελληνικό Χρηματιστήριο μετά τις γλαφυρές περιγραφές για την «οριακή κατάσταση» της ελληνικής οικονομίας και τους κινδύνους που απειλούν τη σχέση με τους δανειστές της, την εκτόξευση του spread στα ομόλογα πάνω από τις 200 μονάδες βάσης και το έκρυθμο διεθνές κλίμα μετά τη είδηση-βόμβα για προβλήματα ρευστότητας της Dubai World. Πυρ ρευστοποιήσεων άνοιξαν οι επενδυτές... εναντίον του τραπεζικού κλάδου.
Τα χρηματιστήρια της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας κατέγραφαν ποσοστιαία πτώση περίπου 2% νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές κυριεύτηκαν από ένα κλίμα πανικού και ανασφάλειας με βασική αιτία την απόφαση της Dubai World. Στο Λονδίνο τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα και η συνεδρίαση διακόπηκε άκομψα για περισσότερο από τρεις ώρες, με τους υπεύθυνους να κάνουν λόγο για «τεχνικό πρόβλημα».
ΩΣΤΟΣΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΕΥΘΕΩΣ ΣΤΟ GREEKSPY ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ Η ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου