Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009


ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ!

ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 15 ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΙΟ!
Οι πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της ανταλλαγής εκτάσεων ανάμεσα στο Δημόσιο και τη Μονή Βατοπαιδίου με επίκεντρο την Λίμνη Βιστωνίδα, θα περάσουν τις επόμενες ημέρες το κατώφλι της Ειδικής Εφέτου Ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, η οποία χειρίζεται την υπόθεση από τον περασμένο Μάιο.Η κα Καλού και ο αναπληρωτής Εφέτης . Νικήτας Χριστόπουλος απέστειλαν ήδη κλήσεις σε απολογία στους πρώτους, από τους περίπου 30, κατηγορούμενους στην υπόθεση, οι οποίοι την επίμαχη περίοδο ήταν μέλη Γνωμοδοτικών Συμβουλίων Δημόσιας Γης και Ανταλλάξιμης Περιουσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Κλήσεις αναμένεται να λάβουν επίσης εμπλεκόμενα στην υπόθεση μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αλλά και της ΚΕΔ ,οι εμπλεκόμενοι συμβολαιογράφοι και δικηγόροι και τελικώς ο ηγούμενος της Μονής και ο Μοναχός Αρσένιος.Για την υπόθεση του Βατοπαιδίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απιστίας, απάτης από κοινού, ψευδούς βεβαίωσης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ηθικής αυτουργίας και άμεσης συνέργειας στις πράξεις αυτές οι οποίες στρέφονται κατά του Δημοσίου, καθώς και για τρία πλημμελήματα.
Εντωμεταξύ ποινές φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής στον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, το μοναχό του ίδιου μοναστηριού Αρσένιο και την πρόεδρο πρωτοδικών, Μαρία Ψάλτη.
Η δικαστικός λειτουργός κρίθηκε ένοχη για παραβίαση μυστικότητας δικαστικής διαδικασίας και παράβαση καθήκοντος, ενώ οι δύο ιερωμένοι για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.
Ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος κατηγορούνταν ότι παρενέβησαν με τηλεφωνήματά τους στην πρόεδρο Πρωτοδικών, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την έκδοση τής εις βάρος τους απόφασης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου