Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009


ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Δ.ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ!


ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ
Λίγο πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης, ο καθηγητής καρδιολογίας Δημήτρης Κρεμαστινός δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ότι το εμβόλιο είναι ασφαλέστατο, αφού οι παρενέργειές του είναι παρόμοιες με αυτές του εμβολίου κατά των γνωστών ιών της γρίπης.
«Ανεξαρτήτως από τις απόψεις που έχουν εκφραστεί επί του συγκεκριμένου θέματος, είναι αναμφισβήτητο ότι με βάση τους ως σήμερα εμβολιασμούς δεν έχει παρατηρηθεί κάποια παρενέργεια διαφορετική από αυτές που παρατηρούνται στο εμβόλιο της κοινής γρίπης. Από εκεί και πέρα η συζήτηση αποκτά θεωρητική αξία» σημείωνει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος καλεί τους πάσχοντες από καρδιαγγειακά προβλήματα (ενήλικες και παιδιά) να εμβολιαστούν. Ιδιαίτερα εκείνους που βρίσκονται στο στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας ή πάσχουν από δυσλειτουργία του μυοκαρδίου.
Σε ερώτηση για το αν πρέπει να εμβολιαστούν οι υγιείς, ο γιατρός δηλώνει ότι είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα, εφόσον όλοι οι πολίτες είναι επαρκώς ενημερωμένοι.
«Σε ό,τι αφορά τους κινδύνους που έχει η προσβολή από τον ιό Η1Ν1 της γρίπης, είναι ανάλογοι, για να μην πω ηπιότεροι, με αυτούς της προσβολής από την κοινή γρίπη» διευκρινίζει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου