Παρασκευή 22 Απριλίου 2011


ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΡΑΜΑΤΑ ΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ, ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΟ BLOOMBERG
Προσωπικές ιστορίες που αποκαλύπτουν τα καθημερινά δράματα των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων περιλαμβάνει εκτενές ρεπορτάζ του Bloomberg, το οποίο αποτελεί ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα της κρίσης.
Με αναφορές στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δραματικό διάγγελμα του πρωθυπουργού από το Καστελόριζο και τις υποσχέσεις ότι γνωρίζει το δρόμο για την Ιθάκη, το ρεπορτάζ φυλλομετρά τις επιπτώσεις που είχε στους Έλληνες πολίτες αυτό το μακρύ ταξίδι, που μόλις ξεκίνησε.
Στο άρθρο φιλοξενούνται οι μαρτυρίες πολιτών, όπως του συνταξιούχου Γ. Κ. για τον οποίο γράφει το Bloomberg: «Ο Γιώργος Κακαμπούκης είναι ένας 87χρονος συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος. Ένας άνθρωπος που επέζησε από τη ναζιστική κατοχή, τον Εμφύλιο, το Πραξικόπημα. Μια ολόκληρη ζωή έζησε δράματα, αγώνες και τώρα, απόμαχος της ζωής, βλέπει ακόμα και το εισόδημά του να μειώνεται. Η κυβέρνηση του περιέκοψε το Δώρο Πάσχα» Αναζητώντας τους ανθρώπους πίσω από τα μέτρα και τις περικοπές το Bloomberg δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο κίνημα «Δεν Πληρώνω», ενώ διανθίζει το ρεπορτάζ του με απόψεις απλών πολιτών.
Η 50χρονη Α. Ελευθερίου εκφράζει την κούρασή της από τα μέτρα, την όλη κατάσταση, αλλά και τον πρωθυπουργό. «Θα έπρεπε να τον πετάξουμε στη θάλασσα και να τον αφήσουμε να βρει μόνος του το δρόμο για την Ιθάκη», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Κανείς δεν ρώτησε τους Έλληνες πριν αυξήσει τους φόρους και τις τιμές». Τις ίδιες απόψεις παραθέτει και ο 57χρονος σύζυγός της, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πιέζει ασφυκτικά τους μισθωτούς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι χαρακτηριστικό δείγμα ενός μεγάλου τμήματος Ελλήνων πολιτών, των «δυσαρεστημένων». Επικαλείται μάλιστα και πρόσφατες δημοσκοπήσεις, στις οποίες αυτή η δυσαρέσκεια εκφράζεται και με τη μείωση της δύναμης των δύο μεγάλων κομμάτων.Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου