Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010


ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ ΚΑΠΩΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΞΑΠΟΛΥΟΝΤΑΣ ΝΕΕΣ ΒΟΜΒΕΣ


ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ...
Νέες βόμβες εξαπέλυσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος. “Άχρηστο το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων”. “Αυτοί που μοχθούν είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και όχι οι δημόσιοι”.
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και πάλι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος κατά του δημοσίου τομέα.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών, μίλησε με μελανά χρώματα για τη σκοπιμότητα της μονιμότητας και περιέγραψε την ανάγκη να «αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς».
Λίγες ημέρες μετά το «μαζί τα φάγαμε, με διορισμούς», φράση που τείνει να γίνει εμβληματική του έτους, ο κ. Πάγκαλος κλήθηκε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτές:
«Επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους (...) Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι» είπε ο κ. Πάγκαλος προσθέτοντας ότι η φράση «μαζί τα φάγαμε» σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα για: Να υπάρξουν «αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης και εξέλιξης σε όλο το Δημόσιο». Να κατανοηθεί από τους πολίτες ότι το Δημόσιο «διανέμει, καταναλώνει, αλλά δεν παράγει. «Μου μιλάνε για εργαζόμενους στο δημόσιο. Ποιους εργαζόμενους; Οι εργαζόμενοι παράγουν κάτι», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης: «Η τεράστια πλειονότητα των πολιτών, αυτοί που μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του έθνους είναι ο ιδιωτικός τομέας, όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι» Πάγκαλε εισαι στα καλά σου; για σκέψου λίγο ποιοι σε ψήφισαν ; οι ιδιωτικοί υπάλληλοι; αυτοί όλοι ειναι η ραχοκοκαλιά του έθνους !! πας καλά , τι προσπαθείς να κάνεις ; να διχάσεις τους Ελληνες ;

Δημοσίευση σχολίου