Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010


ΕΠΙΑΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΝΩΝ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΜΥΘΗΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΟΚΑΣ
Έναν Έλληνα καπετάνιο συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές στην Κάλυμνο με την κατηγορία ότι μετέφερε περισσότερους από 1,3 τόνους κοκαΐνης στην Ισπανία με αξία 104 εκατομμύρια ευρώ! Η σύλληψη του 45χρονου, σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso”, έγινε από άνδρες του ΑΤ Καλύμνου σε κεντρικό δρόμο του νησιού όπου έκανε την βόλτα του. Μάλιστα κατά την ανάκριση του ο ίδιος “έδωσε” άλλους δύο Έλληνες ως υπεύθυνους για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης.
Ο 45χρονος που ζει στο νησί των σφουγγαράδων με τη σύζυγο και τα παιδιά του, κατηγορείται ότι συμμετείχε ως καπετάνιος στη μεταφορά τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης. Αμέσως μετά τη σύλληψη του οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενώ αργότερα προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης του στις δικαστικές αρχές της Ισπανίας, αφού συνελήφθη στην χώρα μας μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που ζήτησαν οι Ισπανοί.
Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ο καπετάνιος στα τέλη Νοεμβρίου του 2006 μετέφερε με το πλοίο, στην Ισπανία ποσότητα κοκαϊνής μεγαλύτερη του 1,3 τόνου!
Η κοκαϊνη έφτασε στην Ισπανία και διοχετεύτηκε στη στεριά με ταχύπλοα σκάφη, οι επιβαίνοντες των οποίων εντοπίστηκαν από τις ισπανικές αρχές. Στην προσπάθεια τους να μη βρει η αστυνομία τα ναρκωτικά επιχείρησαν να τα πετάξουν στην θάλασσα χωρίς επιτυχία. Τρεις μήνες νωρίτερα, τον Αύγουστο του 2006, το ίδιο πλοίο είχε εντοπιστεί από καταδιωκτικό των ισπανικών λιμενικών αρχών ενώ μετέφερε αδιευκρίνιστη ποσότητα κοκαΐνης. Τότε τα μέλη του πληρώματος του πλοίου είχαν καταφέρει να πετάξουν την κοκαΐνη στην θάλασσα.
Ένα μήνα αργότερα τον Σεπτέμβριο και ενώ το πλοίο επισκευαζόταν στην Καζαμπλάνκα μετά την επιχείρηση που έγινε τον Αύγουστο του 2006, το κύκλωμα έκανε χρήση άλλου πλοίου για την μεταφορά της κοκαΐνης. Στο τελευταίο πλοίο μέλη του πληρώματος ήταν μεταξύ άλλων και τέσσερις Έλληνες, ενώ καπετάνιος ήταν ο 45χρονος Καλύμνιος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου