Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010


Πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ. ο χάκερ της Ξενογιαννακοπούλου


ΧΑΚΕΡ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;
Συνελήφθη και οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα τελικά ο 65χρονος, καθηγητής σε πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. - ο οποίος στο παρελθόν είχε πολιτευτεί με το ΛΑ.Ο.Σ., και κατηγορείται για πλαστογράφηση δελτίου Τύπου, το οποίο διακίνησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε απροσδιόριστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.
Το δελτίο Τύπου αφορούσε απάντηση, σχετικά με επερώτηση που είχε κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού. Θύμα του καθηγητή - χάκερ έπεσε την περασμένη εβδομάδα η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Ο άγνωστος είχε παραποιήσει την απάντησή της σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Ι. Κοραντή, σχετικά με την Τουρκία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κίνδυνος ακόμη και για διπλωματικό επεισόδιο.
Και αυτό καθώς στο κείμενο της απάντησης είχαν προστεθεί φράσεις εθνικιστικού ύφους και χαρακτηρισμοί για την Τουρκία μόλις μία εβδομάδα πριν από την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 21-22 Οκτωβρίου.
Έπειτα από διαδικτυακή και ψηφιακή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ηλεκτρονικά ο δημιουργός - διακινητής του παραποιημένου δελτίου Τύπου. Στο σπίτι του δράστη, μετέβη κλιμάκιο αστυνομικών, την έρευνα του οποίου προσπάθησε να σταματήσει με βίαιο τρόπο ο κατηγορούμενος.
Οι αστυνομικοί, εντόπισαν και κατέσχεσαν, ένα σκληρό δίσκο Η/Υ, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα τεμαχισμένο έγγραφο το οποίο φέρει χειρόγραφες σημειώσεις.Τα κατασχεθέντα θα σταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να διενεργηθούν εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ο κατηγορούμενος οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου