Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010


ΤΑ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΕΠΟΧΗ!
ΝΤΡΟΠΗ!
Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός με αφορμή την ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη για το εάν θα προχωρήσει η Εξεταστική για την Οικονομία. Ο Γ.Παπανδρέου απάντησε ότι η Εξεταστική θα γίνει και θα αφορά την περίοδο 2007 - 2009, κατά την οποία έγινε κατάφορη παραποίηση των στοιχείων, κάτι που «μας έβαλε δύο φορές στην επιτήρηση και οδήγησε τη χώρα στο διασυρμό και στη μεγαλύτερη δοκιμασία που γνώρισε ποτέ».

Ο Γ.Καρατζαφέρης παρατήρησε ότι το θέμα της εξεταστικής για την οικονομία εκκρεμεί και ρώτησε εάν θα γίνει ή όχι και για ποια περίοδο. Αναρωτήθηκε, δε, εάν είναι δυνατόν να μην εξεταστεί η περίοδος που έγινε το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, η περίοδος που κατασκευάζονταν τα Ολυμπιακά Ακίνητα και οι διαγωνισμοί ήταν η εξαίρεση, η περίοδος της απογραφής Αλογοσκούφη και των σκανδάλων της ΝΔ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατέληξε σημειώνοντας: «Δεν θα εξετάσουμε αυτά που ακούστηκαν περί διεφθαρμένης χώρας;» και ζήτησε στην Εξεταστική Επιτροπή να προσέλθει για να καταθέσει ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ για σκόπιμες και κραυγαλαίες αλχημείες στα δημοσιονομικά στοιχεία, που οδήγησε τους εταίρους να κατηγορήσουν τη χώρα για εξαπάτηση ακόμη και για το θέμα της εισόδου στην ΟΝΕ.

Ουδείς είχε αμφισβητήσει την είσοδό μας στην ΟΝΕ και η κυβέρνηση Καραμανλή κατάφερε να μας διασύρει και να βάλει τη χώρα δύο φορές σε επιτήρηση, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου. Η ΝΔ έχει πληγώσει την εικόνα και την αξιοπιστία της χώρας τόνισε και στρεφόμενος στον κ. Καρατζαφέρη ρώτησε: «Εσείς πόσες φορές θα δανείζατε έναν αναξιόπιστο φίλο;»

Όσον αφορά στη χρονική περίοδο που θα αφορά την Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι έχει κάθε λόγο να θέλει να συγκριθούν και να φωτισθούν οι αποφάσεις όλων των προηγούμενων κυβέρνήσεων, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Εξεταστική που θα γίνει θα αφορά τις αποφάσεις του 2007 - 2009, που είχαν ως αποτέλεσμα «την κατάφορη παραποίηση των στοιχείων, έβαλαν τη χώρα δύο φορές σε επιτήρηση, την διέσυραν και την οδήγησαν στη μεγαλύτερη δοκιμασία που γνώρισε ποτέ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου