Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ"


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :
"Αγαπητοί αναγνώστες,

Εμείς οι 130 εργαζόμενοι της “Απογευματινής” οι οποίοι παραμένουμε απλήρωτοι τους τελευταίους τρεις μήνες, συγκαλέσαμε Γενική Συνέλευση παρουσία εκπροσώπων των συνδικαλιστικών μας σωματείων και τους ζητήσαμε να στηρίξουν το δικαίωμα μας να διεκδικούμε το αυτονόητο κεκτημένο στην εργασία με αμοιβή. Χθες το μεσημέρι, η ιδιοκτησία της εφημερίδα, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση στη μισθοδοσία και συνεχείς απειλές για απολύσεις και κλείσιμο της εφημερίδας, μας ανακοίνωσε την αίτηση για υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η κίνηση αυτή γίνεται ενώ σήμερα το πρωι εκδικάζονται στο ειρηνοδικείο τα ασφαλιστικά μέτρα για τα δεδουλευμένα Ιουλίου και Αυγούστου.

Οι εργαζόμενοι στην “Α” επιθυμούμε να συνεχίσει να κυκλοφορεί η ιστορική αυτή εφημερίδα που αύριο συμπληρώνει 58 χρόνια ζωής. Άλλωστε τη βούληση μας αυτή την έχουμε αποδείξει εμπράκτως όλους αυτούς τους μήνες που εξακολουθούμε και ενημερώνουμε καθημερινά τους αναγνώστες μας, όντας απλήρωτοι.

Αυτονόητο όμως είναι ότι δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τα εργασιακά μας δικαιώματα. Πολύ περισσότερο σε μια περίοδο που έχει ξεκινήσει ένα ντόμινο δραματικών εξελίξεων στο χώρο του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Εξελίξεις που δυστυχώς, προοιωνίζονται τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και κυρίως την υποβάθμιση του δημοσιογραφικού έργου.

Περιμένουμε σήμερα από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις και να μας στηρίξει. Δηλώνουμε τη στήριξη μας στους συναδέλφους σε όλα τα Μέσα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα. Οφείλουμε από την πλευρά μας και εμείς να ζητήσουμε από εσάς, τους αναγνώστες μας, κατανόηση για τυχόν αναστάτωση στην κυκλοφορία της εφημερίδας και ζητούμε τη συμπαράσταση μας. Κλείνοντας, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τόσο εμείς όσο και η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στον Τύπο αμειβόμαστε σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αμοιβές οι οποίες κάθε άλλο παρά παχυλές είναι."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου