Τρίτη 9 Μαρτίου 2010


ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ;


ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ;
Ρεπορτάζ: Xρήστος Κολωνάς (απο ΕΘΝΟΣ)
Μάχη... με τους κερδοσκόπους της αγοράς των υγρών καυσίμων ξεκινά η κυβέρνηση και ετοιμάζεται να βγάλει από τη... φαρέτρα της την επιβολή «πλαφόν» στις τιμές της βενζίνης...
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», χθες υπήρξαν συζητήσεις ανάμεσα στα δύο συναρμόδια υπουργεία Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για το ενδεχόμενο ορισμού ανώτατης τιμής πώλησης στα καύσιμα.
Οι σχετικές συνεννοήσεις έγιναν, κατά τις πηγές, ανάμεσα στον υφυπουργό Ενέργειας Γ. Μανιάτη και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου Σ. Κομνηνό. Οι τιμοληψίες έδειξαν αδικαιολόγητα υψηλές τιμές σε σχέση με το ύψος που θα έπρεπε να διαμορφωθούν με την αναπροσαρμογή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Σε πολλές περιοχές της χώρας οι τιμές της αμόλυβδης άγγιξαν και το 1,60 ευρώ το λίτρο, όπως για παράδειγμα στις Κυκλάδες, όπου η ανώτατη τιμή ήταν στο 1,582 ευρώ το λίτρο, ή στο Λασίθι με 1,561 ευρώ το λίτρο.
Στην Αττική
Αλλά και μέσα στην Αττική η αμόλυβδη έφτασε και στο 1,50 ευρώ το λίτρο. Οι ανώτατες τιμές σε σχέση με τη μέση πανελλαδική τιμή είναι 20,4 λεπτά το λίτρο πάνω. Η μέση είναι στο 1,378 ευρώ το λίτρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου