Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010


"ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ" ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ


ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ!
Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας εάν πρώτα δεν λυθεί το Κυπριακό, έστειλε την Πέμπτη από τη Λευκωσία ο Δημήτρης Χριστόφιας...
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν άφησε περιθώριο παρερμηνείας των δηλώσεών του:
«Το λέω ξεκάθαρα. Δεν θα επιδιώξω δεύτερη θητεία εάν δεν υπάρξει λύση του Κυπριακού. Η τρέχουσα θητεία μου θα είναι η πρώτη και η τελευταία» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην εξέλιξη των απευθείας διαπραγματεύσεων με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο κ. Χριστόφιας επισήμανε:
«Το γεγονός ότι δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος οφείλεται στη διάσταση απόψεων των δύο πλευρών και όχι στο ότι δεν έχουν διεξαχθεί πολλές συναντήσεις».
«Σύγκλiση απόψεων υπήρχε μόνο όταν η τουρκοκυπριακή πλευρά έδειχνε προθυμία ανάλογη με τη δική μας. Δυστυχώς, σε πολλές από τις προτάσεις της είναι εμφανές ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά, με τη στήριξη της Αγκυρας, παραμένει "αγκυλωμένη" σε παλαιότερες θέσεις» κατέληξε ο κ. Χριστόφιας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου