Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010


ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
H Αbu Dhabi Μar θα αποκτήσει το 75% των Ναυπηγείων, το ελληνικό δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα βέτο στην περαιτέρω μεταβίβαση μετοχών και στα πρόσωπα που στελεχώνουν το ΔΣ της εταιρείας, ενώ αίρεται η πρόταση των αγοραστών για απολύσεις 350 εργαζομένων.
Η ελληνική πλευρά θα παραλάβει το 1ο υποβρύχιο «Παπανικολής» -το οποίο «έγερνε»- με σκοπό την πώληση του σε τρίτη χώρα, έναντι 300 εκατομμυρίων ευρώ, με την προοπτική να το μεταπωλήσει σε τιμή που μπορεί να αγγίξει τα 500 εκατομμύρια.
Εάν δεν πωληθεί, το υποβρύχιο -το οποίο έχει την πιστοποίηση του γερμανικού νηογνώμονα αλλά για την παραλαβή του θα ζητηθεί νέα πιστοποίηση από το γερμανικό νηογνώμονα και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό- θα εξεταστεί εάν θα ενταχθεί στη δύναμη του ελληνικού Στόλου.
Το Πολεμικό Ναυτικό θα παραλάβει 3 νέα υποβρύχια τύπου 214 και ένα τύπου 209 που έχει εκσυγχρονιστεί. Η Ελλάδα θα παραγγείλει άλλα 2 νέα υποβρύχια τύπου 214 έναντι του εκσυγχρονισμού των άλλων 2 υποβρυχίων τύπου 209. Η τιμή κόστους των νέων υποβρυχίων ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια ευρώ, έκαστο.
Η συνολική επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου αν ληφθούν υπόψη το χρέος προς τη γερμανική πλευρά, που αφορά μεταξύ άλλων στα ανταλλακτικά και τον εκσυγχρονισμό των άλλων δυο υποβρυχίων τύπου 209 - που δεν θα γίνει- και την πώληση του υποβρυχίου «Παπανικολής», θα ανέλθει σε 165 εκατομμύρια ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου