Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010


"Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ"!


ΘΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ!
Απέκλεισε το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα αυτή "δε βρίσκεται σε αδιέξοδο". "Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας. Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό «δέσιμο» ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ζώνης ευρώ για να σκεφτεί κανείς έστω και για μια στιγμή κάτι τέτοιο. Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται τέτοιο θέμα", δήλωσε η...
Λαγκάρντ στο γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1, όταν δέχθηκε σχετική ερώτηση.
"Δεν έχω αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επαναχρηματοδοτηθεί με μέσα που εξατάζουμε σήμερα και για τα οποία έχουμε ορισμένες προτάσεις στους κόλπους της ζώνης ευρώ", τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ και πρόσθεσε ότι οι λύσεις αυτές αφορούν "ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα, καμιά φορά και τα δυο".
Η Γαλλίδα υπουργός διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα "θα επιτύχει την επαναχρηματοδότησή της εάν σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος σταθεροποίησης, απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους της και πράξει αυτό που έχει πει ότι θα πράξει".
Η Λαγκάρντ δήλωσε εξάλλου "πεπεισμένη" ότι η κρίση στην Ελλάδα θα επιτρέψει στην Ευρώπη να προχωρήσει "πραγματικά προς μια οικονομική διακυβέρνηση στους κόλπους της ζώνης ευρώ" και σε "έναν ευρύτατο συντονισμό με πειθαρχία και με έναν κώδικα καλής διαχείρισης".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου