Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010


ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!


ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ!
Προτού ακόμη εφαρμοστεί, φαίνεται να αλλάζει το μέτρο με τις αποδείξεις για την εξασφάλιση αφορολόγητου ποσού 12.000 ευρώ. Μισθωτοί και συνταξιούχοι που δηλώνουν ετησίως εισοδήματα τα οποία χαρακτηρίζονται χαμηλά ή μεσαία για να κερδίσουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα πρέπει σε ορισμένες περιπτώσεις να συγκεντρώσουν πολύ μεγάλο ποσό αποδείξεων, πράγμα το οποίο είναι απαγορευτικό λόγω των υψηλών δαπανών που πρέπει να καλύψουν, ενώ κάποιες από αυτές δεν προσμετρούνται στο αφορολόγητο, δηλαδή δόσεις δανείων, λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κινητή τηλεφωνία κτλ. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της φορολογικής τους επιβάρυνσης και όχι σε μείωση, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση.
«Αγκάθι» στην εφαρμογή του νέου μέτρου αποτελεί το γεγονός ότι κάποιος που διαθέτει ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις που αντιστοιχούν στο 30% του δηλωθέντος εισοδήματος, ενώ για εισόδημα από 6.000 ως 12.000 ευρώ το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 10%. Χθες ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Δ. Γεωργακόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61 ανέφερε ότι θα γίνουν διορθώσεις στην εφαρμογή του μέτρου των αποδείξεων ώστε να μην αδικηθούν οι έχοντες χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ποσοστό 30% που εφαρμόζεται για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ να μειωθεί στα επίπεδα του 15%-20% για εισοδήματα ως 15.000 ευρώ, ενώ είναι πολύ πιθανόν για υψηλότερα εισοδήματα να υπάρξει ανάλογη κλιμάκωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου