Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010


700 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΧΙΛΗ!

ΘΡΗΝΟΣ,ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ!
Τουλάχιστον 700 νεκροί και εκτεταμένες καταστροφές στις υποδομές της Χιλής είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σεισμού των 8,8 Ρίχτερ, που εκδηλώθηκε 320 χλμ νοτιοδυτικά του Σαντιάγο το πρωί του Σαββάτου. Πανικός από το φόβο του τσουνάμι στον Ειρηνικό, σε μια περιοχή που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του πλανήτη. Το τσουνάμι έπληξε την πόλη Ταλκαχουάνο της Χιλής αργά το Σάββατο προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο λιμάνι της πόλης. Στις ακτές της Χαβάη και τη Νέας Ζηλανδίας έφτασε το παλιρροϊκό κύμα.
Η δόνηση σημειώθηκε στις 3.34 τα ξημερώματα τοπική ώρα (08.34 ώρα Ελλάδας) με επίκεντρο περίπου 115 χλμ από το Κονσέπσιον, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Χιλής, όπου πολλά κτίρια έχουν ισοπεδωθεί.
Γέφυρες, δρόμοι και μεγάλα κτίρια κατέρρευσαν και στο Σαντιάγο, όπου το διεθνές αεροδρόμιο υπέστη σοβαρές ζημιές και αναμένεται να παραμείνει κλειστό.
Σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Εντμούντο Περέζ Γιόμα, ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 700.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου