Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010


266 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΕΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!


"ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΙ" ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
Μείζον θέμα για το που βαδίζει η χώρα μας πληθυσμιακά είναι το νέο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ με το οποίο νομιμοποιούνται χιλιάδες μετανάστες οι οποίοι είναι στην χώρα μας! Ήδη οι αλλοδαποί που βρίσκονται στην πατρίδα μας είναι πολλά εκατομμύρια και απορούμε αν γίνουν όλοι αυτοί "έλληνες" που θα χωρέσουμε όλοι μας, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΛΑΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ!
Με το προαναφερθέν νομοσχέδιο για πρώτη φορά θεσπίζεται το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές α’ βαθμού σε ομογενείς και νόμιμους μετανάστες. Αυτό προϋποθέτει να έχουν οριστικές άδειες παραμονής , ενώ οι μετανάστες θα έχουν τη δυνατότητα εκλογής μέχρι το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, γνωρίζοντας απαραίτητα καλά την ελληνική γλώσσα. Ο αριθμός όσων εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους αναμένεται να αγγίξει τους 266,250, δηλαδή το 0,65% των εκλογέων.
Για την απόκτηση της ιθαγένειας μεταξύ των προϋποθέσεων είναι η γνώση της ελληνικής γλώσσας, η ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και η πλήρης εξοικείωση με το πολίτευμα και τους θεσμούς της ελληνικής Δημοκρατίας. Παράλληλα, θα πρέπει να προσκομίσουν συστατικές επιστολές τριών Ελλήνων πολιτών.
Οι μετανάστες που αιτούνται τη χορήγηση της ιθαγένειας πρέπει να ζουν νόμιμα στη χώρα μας πέντε χρόνια, ενώ η Πολιτεία θα απαντά στο αίτημα σε διάστημα δύο χρόνων, από τη συμπλήρωση της πενταετίας.
Για όσους μεταναστεύσουν στην Ελλάδα μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου η ελληνική ιθαγένεια θα χορηγείται αφού έχουν 7 χρόνια νόμιμης διαμονής στη χώρα και άδεια επί μακρόν διαμένοντος. Σε αυτή την περίπτωση η Πολιτεία οφείλει να απαντά στο αίτημά τους για πολιτογράφηση μέσα σε ένα χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου