Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010


ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ!


ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΧΟΡΗΓΟ;
Στο Αμπού Ντάμπι ταξίδεψε το Σάββατο η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, συνοδευόμενη από τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, σε μία προσπάθεια διερεύνησης των δυνατοτήτων αναπτυξιακής συνεργασίας των δύο χωρών, όπως επίσης και της πιθανής συμμετοχής του Αμπού Ντάμπι στο υπό σύσταση Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο.
Η κ. Κατσέλη συναντήθηκε με τον διάδοχο του Αμπού Ντάμπι πρίγκιπα Mohamed Bin Zayed Al Nahyan και τον σεΐχη Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, με τους οποίους συμφώνησαν να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας και να συγκληθεί η πρώτη συνάντησή της στην Αθήνα τις επόμενες εβδομάδες.
Στόχος του υπουργείου είναι να ενισχυθεί η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών με προσέλκυση επενδύσεων από το Αμπού Ντάμπι αλλά και με την ενεργό παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη της δυτικής περιοχής του εμιράτου.
Επίσης, στις επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι και η συμμετοχή του Αμπού Ντάμπι στο μετοχικό κεφάλαιο του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου