Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010


ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΣΕΧΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ


ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ"
Σύμφωνα με το “Βήμα” στη φωτογραφία του οπλισμού φαίνονται πιστόλια ίδιου τύπου- ένα Τοκάρεφ και ένα 38άρι πιθανόν Ρόσι ή Ζάσταβα- με αυτά με τα οποία είχαν γίνει βολές στο «άτυπο» σκοπευτήριο του Υμηττού, το οποίο είχε ανακαλυφθεί κατά τη διάρκεια παρακολούθησης από την Αστυνομία υπόπτων για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» τον προηγούμενο Απρίλιο.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν ακόμη το ενδεχόμενο τα τρία Καλάσνικοφ που εικονίζονται στη φωτογραφία να χρησιμοποιήθηκαν στην αιματηρή ένοπλη επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής τον προηγούμενο Οκτώβριο. Ακόμη θεωρούν πλέον ιδιαίτερα πιθανόν η οργάνωση να απέκτησε το οπλοστάσιό της- λόγω της ποικιλίας του τύπου των όπλων από λαθρεμπορικό κύκλωμα της Κρήτης που έχει σχέσεις με αντιεξουσιαστές, εκτός αν για να φανεί πιο πλούσια ο φωτογράφος περιέλαβε στον οπλισμό και ρεπλίκες...
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί πάντως η εμφάνιση στη φωτογραφία δεκάδων φυσιγγίων από 12άρι κυνηγετικό όπλο το οποίο λείπει από το κάδρο. Τα κυνηγετικά αυτά όπλα, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί παλαιότερα από την αμερικανική αστυνομία για την καταστολή διαδηλώσεων, έχουν εννιαπλάσια ισχύ πυρός από το Scorpion που χρησιμοποιεί η οργάνωση.
Στο οπλοστάσιο της «Σέχτας Επαναστατών» απεικονίζονται τρία Καλάσνικοφ, επτά Glock, ένα ημιαυτόματο Scorpion, πέντε πιστόλια από διάφορες μάρκες και ένα 38άρι περίστροφο. Ακόμη εικονίζονται δύο μαχαίρια και μία σιδηρογροθιά και μεγάλος αριθμός σφαιρών, κυρίως ανατολικής προέλευσης. Στο «σκοπευτήριο» του Υμηττού είχαν βρεθεί σφαίρες από Καλάσνικοφ των 9 mm καθώς και διαμετρημάτων 7,62Χ25 και 38 Special που «αντιστοιχούν» στους τύπους των όπλων που απεικονίζονται στο οπλοστάσιο της «Σέχτας Επαναστατών». Υπενθυμίζεται ότι στη «γιάφκα» του «Επαναστατικού Αγώνα» είχαν βρεθεί Καλάσνικοφ, ΜΡ-5 και τρία πιστόλια Ζastava των 9 mm.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου