Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010


ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ


50ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ 5ΧΡΟΝΗ
Οι λεπτομέρειες ανατριχιάζουν και προκαλούν αηδία για το φρικτό έγκλημα που διέπραξε ένας 50χρονος εις βάρος ενός 5χρονου κοριτσιού που έπασχε από αλμπινισμό!
Ένας Τανζανός καταδικάστηκε σε θάνατο δι' απαγχονισμού για την αποτρόπαιη δολοφονία ενός κοριτσιού πέντε ετών που έπασχε από αλμπινισμό. Οι λεπτομέρειες που είπε στο δικαστήριο ο 50χρονος προκαλούν αηδία αφού όπως είπε έκοψε τα πόδια του με μια μασέτα και ήπιε το αίμα του.
Δικαστήριο στην πόλη Μουάνζα, στο βόρειο τμήμα της Τανζανίας, καταδίκασε τον 50χρονο Καζιμίρι Μασάουρι, που έφυγε παίρνοντας τα κομμένα μέλη του θύματός του μαζί του αφήνοντας το μικρό κορίτσι να πεθάνει από αιμορραγία.
Ο φόνος του κοριτσιού εντάσσεται σε ένα κύμα επιθέσεων εναντίον των περίπου 200.000 αλμπίνων που ζουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας κοντά στη Λίμνη Βικτόρια, όπου οι προλήψεις είναι βαθιά εμπεδωμένες.
Οι κυνηγοί αλμπίνων αφού σκοτώνουν τα θύματά τους συλλέγουν το αίμα τους και μέλη των σωμάτων τους--τρίχες, γεννητικά όργανα, άκρα--προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ή να τα πουλήσουν για να παρασκευαστούν μαντζούνια.
Σε ορισμένες περιοχές της Τανζανίας, μάγοι-γιατροί λένε ότι τα φίλτρα που περιέχουν το σώμα ή το αίμα αλμπίνων φέρνουν καλοτυχία στον έρωτα, στη ζωή καθώς και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου