Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011


Οι «Ρομπέν της ΔΕΗ» επανασυνδέουν το ρεύμα

Επανασυνδέουν το ρεύμα σε φτωχά νοικοκυριά
Τους αποκαλούν «Ρομπέν της ΔΕΗ» καθώς σπεύδουν να επανασυνδέσουν το ρεύμα που έχει κόψει σε φτωχά νοικοκυριά η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Στο όνομα της κοινωνικής αλληλεγγύης όλο και περισσότεροι ακτιβιστές και απλοί πολίτες της Βέροιας αναλαμβάνουν και επανασυνδέουν το ρεύμα σε νοικοκυριά που λόγω αδυναμίας δεν έχουν αποπληρώσει τους λογαριασμούς.
Ομάδες πολιτών, σύμφωνα με την «Espresso της Κυριακής», με πυρήνα μέλη της οικολογικής ομάδας Βέροιας, όπως ο Νίκος Ασλάνογλου, επανασυνδέουν το ρεύμα εν αγνοία του ιδιοκτήτη. Ο τρόπος είναι απλός: αρκεί μόνο ένα κατσαβίδι και μια ηλεκτρική ασφάλεια. «Ξηλώνουμε τη μολυβδοσφραγίφα που βάζουν οι άνθρωποι της ΔΕΗ όταν κόβουν το ρεύμα και κοιτάμε τι χρειάζεται για να λειτουργήσει το ρεύμα» δηλώνει ο Νίκος Ασλάνογλου, χωρίς να φοβάται, αφού, όπως λέει πρόκειται για μια αυθόρμητη κίνηση με γνώμονα τη βοήθεια».
«Έχουμε βοηθήσει πάρα πολλές οικογένειες και δεν θα σταματήσουμε πουθενά, θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι. Και τώρα μάλιστα βάζουμε μπροστά και μια νέα πρωτοβουλία, αφού θα επανασυνδέουμε και το νερό εκεί όπου το έχει κόψει η ΕΥΑΘ. Και μη νομίζετε ότι είναι λίγες οι περιπτώσεις... Αντίθετα, είναι πάρα πολλές, εκατοντάδες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου