Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011


Υπουργοί και υφυπουργοί ετοιμάζονται (με φόβο) για τη… μάχη της παρέλασης

Απο το newpost
Οι παρελάσεις της Παρασκευής για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπως όλα δείχνουν, θα εξελιχθούν σε νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Η εθνική ομοψυχία έχει πάει περίπατο και, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr, τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν τις παρελάσεις για ενέργειες ακτιβιστικού χαρακτήρα.Το Newpost.gr, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι υπάρχουν δήμοι στους οποίους δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προτείνει, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στις παρελάσεις, να κηρυχτούν persona non grata και να μην γίνουν δεκτοί στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Άσχετα με την τύχη αυτών των προτάσεων (αν υπερψηφιστούν ή όχι) καθίσταται σαφές ότι, τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει τις παρελάσεις να περάσουν χωρίς να εκδηλώσει την αντίθεσή του με τις κυβερνητικές επιλογές.
Η πρόθεση κάποιων κομμάτων της αντιπολίτευσης να αποδοκιμάσουν τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, είναι γνωστή στο ΠΑΣΟΚ και η απόφαση που έχει ληφθεί είναι ότι το κυβερνών κόμμα θα εκπροσωπηθεί παντού- ήδη έχουν συνταχθεί οι σχετικοί κατάλογοι. Τώρα, το πώς οι υπουργοί και υφυπουργοί θα πάνε στις παρελάσεις, είναι κοινό (κυβερνητικό) μυστικό ότι μόνο η… καρδούλα τους το ξέρει. Το τι μέλλει γενέσθαι, ουδείς μπορεί να γνωρίζει. Και αυτό γιατί η έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια που υπάρχει για τα οικονομικά μέτρα, τα χαράτσια και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα ενδυνάμωσης όλων των (οργανωμένων) εκδηλώσεων, αλλά και των (αυθόρμητων) φωνών αποδοκιμασίας. Θέμης Δαγκλής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου