Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011


Δραματική αύξηση στα συσσίτια,πληθαίνουν οι νεοάστεγοι και νεόπτωχοι σε όλη την χώρα

Ο αριθμός των Ελλήνων που καταφεύγουν στα συσσίτια, έχει παρουσιάσει δραματική αύξηση. Οι «νεοάστεγοι» και οι «νεόπτωχοι» σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», έχουν ξεπεράσει το 20% του ελληνικού πληθυσμού.
Αποτέλεσμα; οι ουρές στα συσσίτια να μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα! Χαρακτηριστικό είναι πως οι Ενορίες δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που ζητά ένα πιάτο φαγητό. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι προγραμμάτων της Αρχιεπισκοπής, 10.000 μερίδες φαγητού, διανέμονται ημερησίως σε αστέγους και άπορους, με το ποσοστό των Ελλήνων που καταφεύγουν στο δωρεάν φαγητό, να φτάνει το… 60%.
Και αυτό το φαινόμενο δεν συναντάται μόνο στις λεγόμενες «υποβαθμισμένες» περιοχές της Αττικής, αλλά υπάρχει πλέον και στα βόρεια προάστια, όπου το ποσοστό σίτισης αγγίζει το 7%. Ίδιο το σκηνικό και στην "Τράπεζα Τροφίμων –‘Ίδρυμα για την καταπολέμηση της Πείνας", που λαμβάνει συνέχεια αιτήματα για βοήθεια, χωρίς να προλαβαίνει καλά καλά ν΄ανταποκριθεί. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τράπεζας, ο αριθμός των ατόμων που σιτίζονται μέσω αυτής, έχει φτάσει τους 20.000! «Κινδυνεύουμε να έχουμε σε κάθε γειτονιά και συσσίτιο» λέει, επισημαίνοντας πως σε περιοχές όπως το Κερατσίνι, η Νίκαια , η Ελευσίνα και ο Πειραιάς, ο αριθμός των ατόμων που χρήζουν βοήθειας έχει διπλασιαστεί.
Και μέσα σε όλη αυτή την κρίση, το θετικό της υπόθεσης είναι πως ιδρύματα, ενορίες, εθελοντικές οργανώσεις αλλά και επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης, έχουν συσπειρωθεί προκειμένου να βοηθήσουν τις άπορες οικογένειες. Μέσω του ιστότοπου boroume, ιδιώτες και εταιρίες σε γειτονιές και συνοικίες, έχουν τη δυνατότητα να συντονιστούν ώστε να ενισχυθεί το ήδη υπάρχον δίκτυο συσσιτίων, αλλά και να διανέμονται επαρκώς τρόφιμα σε απόρους. Στόχος; το περισσευούμενο φαγητό από εστιατόρια, ταβέρνες, φαστ φουντ, αναψυκτήρια και φούρνους, να μην πετιέται στα σκουπίδια, αλλά να μοιράζεται σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. http://www.boroume.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου