Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011


Τρεις συμμορίες σκληρών αλλοδαπών κακοποιών ψάχνει η Αστυνομία


ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σε τρεις συμμορίες σκληρών αλλοδαπών κακοποιών επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας προκειμένου να φθάσουν στα ίχνη του φονικού κουαρτέτου, που το απόγευμα της Τρίτης σήκωσαν τα καλάζνικοφ και δολοφόνησαν εν ψυχρώ τους δύο νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Oλα δείχνουν πως πίσω από το μακελειό στου Ρέντη κρύβεται μια από τις τρεις σκληρές συμμορίες που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα. Πρόκειται για ομάδες ατόμων από την πρώην Σοβιετική Ένωση και Αλβανών, που έχουν «απλωθεί» κυρίως στα βόρεια και δυτικά προάστια της Αττικής αλλά και στη Βοιωτία» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει «Πεδίο δράσης τους, οι τράπεζες πλούσιες κατοικίες ακόμη και απλά περίπτερα. Κύριο χαρακτηριστικό τους, η ωμότητα και η βία. Είναι ικανοί να σκοτώσουν για ψύλλου πήδημα».Οι τρεις συμμορίες με τα καλάζνικοφ αποτελούνται από σκληρούς κακοποιούς ωστόσο οι αστυνομικοί επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε πέντε κακοποιούς ένας εκ των οποίων εκτιμούν πως είναι ο εκτελεστής με το καλάζνικοφ.«Δύο από τους πέντε εκτιμάται πως έχουν αποφυλακιστεί πρόσφατα ενώ οι τρεις άλλοι είναι καταζητούμενοι και θεωρείται βέβαιο ότι έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα» λέει αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες και προσθέτει «Το χαρακτηριαστικό τους είναι ότι χρησιμοποιούν βαρύ οπλισμό τύπου καλάζνικοφ, ακριβά τζιπ μεγάλου κυβισμού τα οποία προμηθεύονται από άλλες συμμορίες που ειδικεύονται στις κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων».Για το λόγο αυτό, στο μικροσκόπιο έχουν μπει όλες οι ληστείες που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες σε δυτικά και βόρεια προάστια αλλά και Αττικοβοιωτία. «Προσπαθούμε να ενώσουμε ένα, ένα τα κομμάτια του παζλ. Εκτιμάμε πως δεν υπήρξε ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων είτε γιατί οι τέσσερις επιβαίνοντες του τζιπ φορούσαν γάντια. Εκτός και αν δεν ήταν σεσημασμένοι. Σενάριο που ωστόσο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες» αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Το προφίλ του εκτελεστή με το καλάζνικοφ
Στην Αστυνομία, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον άνθρωπο που σήκωσε το καλάζνικοφ και γάζωσε με 23 σφαίρες τους αστυνομικούς, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας άλλους δύο σοβαρά. Το προφίλ που έχουν σκιαγραφήσει οι αστυνομικοί αναφέρει πως:
* Είναι εύσωμος, φορούσε μαύρα ρούχα και ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμος στις κινήσεις του.
* Προέρχεται πιθανότατα από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, βρίσκεται στην Ελλάδα αρκετά χρόνια και φέρεται αν και καταζητούμενος να μην έχει συλληφθεί ποτέ.
* Είναι άριστος σκοπευτής και αυτό προκύπτει από τον τρόπο που «γάζωσε» τους διώκτες του.
* Πιθανότατα ήταν ο οδηγός του τζιπ και αν τελικά αποδειχθεί αυτό, τότε έχουν να κάνουν με έναν «πιλότο» που γνωρίζει πολύ καλά να ξεφεύγει από μπλόκα και καταδιώξεις.
* Τέλος, φέρεται να είναι ο αρχηγός της ομάδας. Έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλες τις κινήσεις και αναλαμβάνει τις δύσκολες και βρόμικες αποστολές.protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου