Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ :
Ισχυρίζεται ( και στο δελτίο τύπου, αλλά και στην Βουλή !) ότι το ποσό τον 4.400 ευρώ που ο ΟΠΑΠ καταβάλει σε νέο-προσληφθέν διευθυντικό στέλεχος ( του οποίου ο μισθός ξεπερνάει τις 8.000 ευρώ τον μήνα !) είναι το συνηθισμένο επίδομα των 305 ευρώ που λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού ως έξοδα παιδικού σταθμού μέχρι τα παιδιά τους να συμπληρώσουν τον 6ο έτος της ηλικίας τους. Ψεύδεται ,βεβαίως, ( στην Βουλή !) γιατί ο τα 4.400 ευρώ είναι σχολικά δίδακτρα και όχι έξοδα παιδικού σταθμού.
Άλλωστε τα παιδιά ( όλου του κόσμου) όταν συμπληρώσουν το 6ο έτος της ηλικίας πηγαίνουν σχολείο και όχι σε παιδικό σταθμό.
Το δε συγκεκριμένο νέο-προσληφθέν διευθυντικό στέλεχος δεν είναι μέλος του συλλόγου των μονίμων εργαζομένων του ΟΠΑΠ ώστε να δικαιούται το επίδομα των 305 ευρώ.
Το γεγονός δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία αν δεν κατεδείκνυε την μέθοδο με την οποία ο Γιάννης Σπανουδάκης επεχείρησε να παραπλανήσει την Βουλή για ένα τόσο επουσιώδες θέμα.
Επικαλούμενος μάλιστα, για λογαριασμό ενός διευθυντικού στελέχους , τα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι απλοί εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ.
Στα ουσιώδη τώρα.
Σήμερα στην αρμόδια υπό- επιτροπή της Βουλής ο Γιάννης Σπανουδάκης.
1. Παραδέχτηκε ( ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις) ότι έλεγε επίσης ψέμματα όταν ισχυριζόταν ( Ιούλιος 2010) ότι η σύμβαση με την Intralot παρατάθηκε μέχρι τον Ιούλιο του 2012. Σήμερα ομολόγησε ότι η παράταση ( δηλαδή η απευθείας ανάθεση) ισχύει μέχρι τον Ιούλιο του 2013.
2. Αρνήθηκε να παρουσιάσει την συγκεκριμένη σύμβαση στην Βουλή.
3. Παραδέχθηκε ότι οι τρείς διαφημιστικές εταιρίες που διαχειρίζονται την διανομή του διαφημιστικού πακέτου του ΟΠΑΠ ( 29 εκ. ευρώ) λαμβάνουν ως αμοιβή…. 500 ευρώ τον μήνα !
4. Αρνήθηκε να παρουσιάσει στην Βουλή τις συμβάσεις του ΟΠΑΠ με τις τρείς συγκεκριμένες διαφημιστικές εταιρίες για να γίνει κατανοητό πώς αυτές… βγάζουν τα έξοδά τους.
5. Παραδέχθηκε τις προσλήψεις διευθυντικών στελεχών του ΟΠΑΠ αλλά αρνήθηκε να κατονομάσει τα ίδια και τις αμοιβές τους.
6. Ισχυρίστηκε ότι ο μισθός του ιδίου είναι μόλις…. 15.500 ευρώ τον μήνα και ότι χρησιμοποιεί την εταιρική πιστωτική κάρτα του μόνον στο εξωτερικό.
Το ζήτημα ,βεβαίως , δεν είναι ο ίδιος ο Γιάννης Σπανουδάκης, αλλά ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος που του προσφέρει πολιτική κάλυψη.
Έτσι η απόφαση της πρόεδρου της υπό-επιτροπής Χρύσας Αράπογλου να κληθεί και ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός ώστε να απαντήσει στα ερωτήματα για τον ΟΠΑΠ είναι προς την σωστή κατεύθυνση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου