Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010


ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ


ΥΠΟΜΟΝΗ
Το ρεκόρ του Σαββατοκύριακου σε χαμηλές θερμοκρασίες έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής. Μείον 17 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο στη Φτερόλακα του Παρνασσού και σε υψόμετρο 2080 μέτρων.Τη νύχτα το θερμόμετρο θα δείξει:στο Νευροκόπι και την Καστοριά μείον 3στην Πτολεμαϊδα μηδένστην Ανδρίτσαινα 4 αλλά η αισθητή θερμοκρασία θα είναι μείον 1στη Φλώρινα 1 αλλά και εκεί η αισθητή θερμοκρασία θα είναι μείον 2Τη νύχτα θα επικρατήσει παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενω τη Δευτέρα αναμένεται νέα επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες στις παράκτιες περιοχές που πιθανώς στα δυτικά και το Αιγαίο να είναι ισχυρές. Στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια θα σημειωθούν χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές Από το απόγευμα και από τα δυτικά αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ "ΠΥΡΕΤΟΣ"
Σε παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 13.00 προχωρούν την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
«Οι εργαζόμενοι της χώρας εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» στον ιδιωτικό τομέα, στις ΔΕΚΟ και στη Διαιτησία (ΟΜΕΔ)», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της ΓΣΕΕ. Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα κορυφωθεί με τη 24ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη. Στη γενική απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, οι οποίοι αντιδρούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών που προωθεί η κυβέρνηση.Την Κυριακή έκαναν στάση εργασίας απο τις 10.00 έως τις 16.00 και τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν νέες στάσεις απο τις 11.00 έως 17.00.- Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία- Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.- Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία
Θα υπολειτουργεί όλη την εβδομάδα και ο ΟΣΕ
Στον αέρα βρίσκεται, στην ουσία, το πρόγραμμα δρομολογίων των τρένων του ΟΣΕ και του Προαστιακού για το προσεχές πενθήμερο, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης για τις ΔΕΚΟ. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από την Κυριακή με 6ωρη στάση εργασίας έως τις 4 το απόγευμα.Η στάση εργασίας θα επαναληφθεί και τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ την Τρίτη σχεδόν θα ακινητοποιηθούν οι συρμοί, εξαιτίας των στάσεων εργασίας, σε διαφορετικές ώρες, που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία στον ΟΣΕ.Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, λόγω των δύο 24ωρων απεργιών που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.Για το λόγο αυτόν, αναβάλλεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα η εφαρμογή του νέου πλέγματος των δρομολογίων του προαστιακού, που επρόκειτο να αρχίσει από αύριο.
Τράπεζες
Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 14 και 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος ΟΤΟΕ.Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, η ΟΤΟΕ προγραμματίζει συγκέντρωση την Τρίτη 14/12, 1.00 μ.μ., στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 15/12, 11.00 π.μ., στο Πεδίον του Αρεως.Απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι της ΑΤΕbank.
Μέσα μαζικής Ενημέρωσης
Σε 24ωρες απεργίες προχωρούν την Τετάρτη 15, Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ζητώντας μεταξύ άλλων «την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου