Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010


Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ


ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ
«Περήφανος για το οικοδόμημά του» δήλωνε ο επικεφαλής του ομίλου «Ασπίς Πρόνοια» Παύλος Ψωμιάδης στον ανακριτή, λίγη ώρα πριν οδηγηθεί στις φυλακές κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη. Απολογούμενος το περασμένο Σάββατο ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Αφού περιέγραψε την πορεία του στο χώρο των ασφαλίσεων από το 1967 ως αυτοδημιούργητου επιχειρηματία που «με σκληρή δουλειά» κατάφερε να στήσει «όλο αυτό το οικοδόμημα, για το οποίο είναι υπερήφανος», υποστήριξε ότι η αρχή του τέλους ήρθε για τον όμιλο, μετά το Μάιο του 2008. «Από τότε και μετά είχαμε πρόβλημα σχετικής ρευστότητας γιατί επέκειτο η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Commercial Value κατά 93.000.000 ευρώ μετά από εντολή της ΕΠΕΙΑ, η οποία και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2008. Από τότε και μετά και λόγω της μεγάλης ανάπτυξης και στο εξωτερικό υπήρχε ανάγκη χρημάτων» συμπλήρωσε ο επιχειρηματίας. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, η κατάσταση επιδεινώθηκε με τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών του από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) με αποτέλεσμα να αρχίσει να κλονίζεται η εμπιστοσύνη του κόσμου, να υπάρξει πτώση των ασφαλιστικών συμβολαίων και πρόβλημα ρευστότητας καθώς πολλοί ήταν αυτοί που ζητούσαν να εξαγοράσουν τα συμβόλαιά τους. Ο Π. Ψωμιάδης ερωτώμενος για τα χρήματα που πήγαιναν στο προσωπικό του λογαριασμό απάντησε: «Λάμβανα τα χρήματα στον προσωπικό μου λογαριασμό προκειμένου να πετυχαίνω καλύτερες διαπραγματεύσεις και επενδύσεις όσον αφορά το κόστος, διότι το όνομα της ΑΣΠΙΣ Capital δημιουργούσε προσδοκίες στους συμβαλλομένους για μεγαλύτερες απαιτήσεις. Η εξασφάλιση της εταιρείας είναι ότι αυτά που έχω αγοράσει με τα χρήματά της ανήκουν σε εκείνη. …Ο λογαριασμός αυτή τη στιγμή είναι μηδενικός γιατί εξοφλήσαμε όλες τις υποχρεώσεις του 2009 κατά ποσοστό περίπου 90%».Ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε επίσης πως όλα τα περιουσιακά του στοιχεία στην Ελλάδα είναι δεσμευμένα. «Χρήματα στο όνομά μου δεν έχω. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων από την Κύπρο στην ΚΑΠΙΤΑΛ, προκειμένου να εισπράξουν οι ομολογιούχοι».Όσον αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του από πρώην συνεργάτη του τις απέδωσε σε «ζηλοφθονία» στο πρόσωπό του», υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «κάποτε μου είχε πει πως ήθελε να γίνει σαν κι εμένα και όχι να μείνει ένας απλός αναλογιστής». Τέλος αρνήθηκε πως σκέφτηκε ποτέ να διαφύγει από τη χώρα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΗΝ
ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ...ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ!!!,ΔΙΟΤΙ,
1)ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ,ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΤΑΝ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΕΓΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ
ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΤΟΥΣ!!!απαντώ...ΑΠΟ ΤΟΝ 9ο του 2008,που δεσμευτηκαν οι λογ/μοι απο την ΕΠΕΙΑ,οσες επιταγές εκδόθηκαν(με πολλούς μήνες καθυστέρηση)
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ !!!!
Συμβόλαιο ASPIS PLUS,(του πατέρα μου),ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ,10 ΧΡΟΝΙΑ,απο τον
10ο/1998,το κατέθεσε για εξαγορά ΟΚΤΩΒΡΙΟ του
2008,την επιταγή την πήρε ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2009!!, και ηταν ακάλυπτη, με συνέπεια να του κάνει
ΚΑΘΑΡΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ο γεν.Δ/ντής πωλήσεων,Α.Γ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΕ... ΤΑ ΜΙΣΑ,
ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΣΑ...ΣΕ ΝΕΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ,
ASPIS ASSET!!!!
Αυτή ειναι η αλήθεια,και το πώς συμπεριφέρονταν
στους πελάτες,
Οσον αφορά το ο,τι ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ,ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ...ΠΩΣ ΤΟ ΕΣΤΗΣΕ!!! χωρίς ΔΡΑΧΜΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ,μετοχή της οποίας (ΑΣΑΣΚ),χιλιάδες επενδυτές που την αγόρασαν...ΕΧΑΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ...Κε ΨΩΜΙΑΔΗ....MANDOFF ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
1998

Δημοσίευση σχολίου