Κυριακή 26 Ιουνίου 2011


Γιατί "παίζει" με την ελληνική χρεοκοπία ο George Sorros;

Αναπόφευκτα ένα κράτος θα βγει κάποια στιγμή από τη ζώνη του ευρώ, εκτίμησε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στη Βιέννη, καλώντας παράλληλα τους Ευρωπαίους να καταλήξουν σε ένα «σχέδιο Β» που θα μπορούσε να σώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση από μια ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o μεγαλοεπενδυτής δεν κατονόμασε τη χώρα στην οποία αναφέρθηκε, ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι το ευρώ είχε ένα βασικό ελάττωμα από την αρχή και αυτό, όπως εξήγησε είναι ότι το νόμισμα δεν υποστηρίζεται από μια πολιτική ένωση ή ένα κοινό ταμείο. «Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μια χώρα που ενδεχομένως θα έβγαινε από το ευρώ, κάτι το οποίο, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι μάλλον αναπόφευκτο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και άπαντες κατάλαβαν ότι εννοούσε την Ελλάδα.Δημιουργούνται, λοιπόν, μερικά εύλογα ερωτηματικά για την επιμονή του Σόρος να μιλάει σε διεθνή fora για "ελληνική χρεοκοπία", όταν τα funds με τα οποία σχέτίζεται έχουν, πιθανώς, αγοράσει CDS (credit default swaps) που συνδέονται με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.Όπως, επίσης, για τη σπουδή του να εμπλακεί σε μεγάλο σχέδιο τουριστικού real estate που θα απευθύνεται σε vip πρόσωπα.
Τι συμβαίνει, λοιπόν, με τον Σόρος και τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό της χώρας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα; Έχει κανείς απαντήσεις;
Χαρακτήρισε παράλληλα θέμα ζωτικής σημασίας για όλους την επιβίωση της Ε.Ε., συμπληρώνοντας ότι η Ενωση χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές για να σταματήσει «η διαδικασία αποσύνθεσης». «Ας το παραδεχτούμε, είμαστε στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης που ξεκινά, ας πούμε, στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε εύκολα να εξαπλωθεί. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ευάλωτες», παρατήρησε, σύμφωνα με το Reuters.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου