Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011


Οι γαλλικές τράπεζες συμφώνησαν στην μετακύλιση του ελληνικού χρέους, λέει ο Σαρκοζί

ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
Οι γαλλικές τράπεζες συμφώνησαν στο σχέδιο εθελοντικής μετακύλισης του ελληνικού χρέους με νέα 30ετή ομόλογα, είπε την Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
Ερωτηθείς για αν το δημοσίευμα της Figaro ανταποκρίνεται στην αλήθεια απάντησε μονολεκτικά «ναι» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συμβεί το ίδιο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνοντας ότι η Γαλλία είναι ανοικτή σε ενδεχόμενες αλλαγές του σχεδίου. Τα νέα ομόλογα θα έχουν επιτόκια παρόμοια με αυτά που χρεώνει ο προσωρινός μηχανισμός ευρω-στήριξης (EFSF) και θα είναι επιπλέον συνδεδεμένα με τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας, ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.
« Καταλήξαμε» είπε, «ότι διευρύνοντας τη διάρκεια στα 30 χρόνια, θέτοντας τα δάνεια αυτά (ομόλογα) στο ίδιο επίπεδο με τα ευρωπαϊκά και προσθέτοντας μια πριμοδότηση με βάση την ανάπτυξη της Ελλάδας, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα που πολλές χώρες θα μπορούσαν να το βρουν ενδιαφέρον». Είναι το συμφέρον όλων, πρόσθεσε, να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα «και αυτοί που προτείνουν αυτήν την τρέλα για την έξοδο από το ευρώ, πρόκειται για παραφροσύνη», σημείωσε, αφού το χρέος θα παραμένει πάντα σε ευρώ και θα μεγαλώσει αυτόματα σε σχέση με το υποτιμημένο εθνικό νόμισμα. in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου