Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009


"ΕΦΥΓΕ" Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ!

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΤΩΝ ΜΜΕ
Την τελευταία του πνοή άφησε στο Ωνάσειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, ο Χρήστος Λαμπράκης, πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκης και του Μεγάρου Μουσικής.Ο Χρήστος Λαμπράκης είχε υποβληθεί πριν από μερικές ημέρες σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, η οποία ήταν επιτυχής, ωστόσο υπέστη λοίμωξη, που ανησυχούσε ιδιαίτερα τους γιατρούς λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του. Τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε υψηλό πυρετό, κάτι που για πολλούς σήμανε την αρχή του τέλους.Ο Χρήστος Λαμπράκης είχε βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό, καθώς στο παρελθόν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στο καρδιαγγειακό και αναπνευστικό σύστημα.
ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : ΕΚΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ!
O Χρήστος Δημητρίου Λαμπράκης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Σπούδασε στην Αγγλία και την Ελβετία, ενώ υπηρέτησε στο Ναυτικό. Από το 1954 μέχρι το 1957 εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» και Διευθυντής του περιοδικού «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ». Το 1957 ανέλαβε τη Διοίκηση και τη Γενική Διεύθυνση του Οργανισμού Λαμπράκη, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του, Δημήτριου.
Από το 1970, οπότε ο ΔΟΛ έγινε ανώνυμη εταιρεία, ανέλαβε τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕ Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Το 1989 ο ΔΟΛ σε συνεργασία με την Πήγασος Α.Ε., Γενική Εκδοτική Ελλάδος - Μεσημβρινή Α.Ε., την Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. και Καθημερινή Α.Ε. ίδρυσε την εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε, επιχειρηματικό φορέα του MEGA Channel.Το Ίδρυμα Λαμπράκη, κοινωφελής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ιδρύθηκε το 1991 με πρωτοβουλία του Χρήστου Λαμπράκη. Διακεκριμένοι Έλληνες από τον χώρο του Τύπου, των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών υποστήριξαν αυτή την πρωτοβουλία από τα πρώτα της βήματα, αποβλέποντας στη διαμόρφωση ενός ανανεωτικού πυρήνα μελετών και σχεδιασμού ανάπτυξης σε τομείς υψηλής προτεραιότητας για την Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου