Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009


ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της χώρας κατά της νέας γρίπης αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία ενέκρινε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, κατά τη συνεδρίασή της, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, την Παρασκευή.
Μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, κατά την οποία εμφανίστηκε εκ νέου καθησυχαστικός, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «η ζωή συνεχίζεται».
Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού της χώρας. Όπως είπε, η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα λάβει τα εμβόλια, στα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν όταν το σκεύασμα λάβει την έγκριση των αρμόδιων αρχών και της ΕΕ.
Ένα ακόμη σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης εντοπίστηκε την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Πρόκειται για το τέταρτο σοβαρό κρούσμα και αφορά ένα νεφροπαθή, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε θάλαμο απομόνωσης σε νοσοκομείο της Αττικής.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, κρούσματα της νέας γρίπης εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσβληθεί από τον ιό σε τουλάχιστον τρία νοσοκομεία της χώρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου