Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009


ΒΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ GOLDEN BOYS!


ΦΟΡΟΙ ΣΟΚ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Τον εύκολο δρόμο της φορολόγησης του πολίτη επιλέγει για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση αντι να συμμαζέψει τον δημόσιο τομέα και αντι να μειώσει τις υπέρογκες αμοιβές ορισμένων μεγαλοστελεχών της! Η Φοροκαταιγίδα των 2 δισ. ευρώ που εξαπολύει η κυβέρνηση είναι για να καλύψει τη μαύρη τρύπα- ρεκόρ του προϋπολογισμού. Σε αντίθεση με τις μόλις πριν από λίγες εβδομάδες διαβεβαιώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού ότι «πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η επιβολή νέων φόρων», αναμένεται να ανακοινωθεί σειρά νέων φόρων όπως η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, η αύξηση του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, η επιβολή - για πρώτη φορά- φόρου στα καρτοκινητά τηλέφωνα και έκτακτης εισφοράς στους κατόχους σκαφών αναψυχής. Στο τραπέζι είναι επίσης και η επιβολή έκτακτου φόρου στα πολυτελή Ι.Χ.
Από τα φοροεισπρακτικά μέτρα που λαμβάνονται υπό την πίεση των Βρυξελλών, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει πρόσθετα έσοδα τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ και να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 3,7% του ΑΕΠ από περίπου 5,5% που διαμορφώθηκε το 2008. Τα μέτρα επιβαρύνουν κυρίως τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τη μεσαία ελληνική οικογένεια, καθώς αφορούν κυρίως έμμεσους φόρους οι οποίοι επιβάλλονται εξίσου σε όλους, ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματός τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου