Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011


Απάντηση Μίχαλου στις κυβερνητικές ανακοινώσεις

Οι ξένοι δεν πρόκειται να επενδύσουν στη χώρα με τη φορολογία στο 45% και χωρίς δράσεις για τη στήριξη της οικονομίας, τονίζει ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις. «Για πολλοστή φορά ακούσαμε τον κ. Βενιζέλο να εμμένει στην εφαρμογή μιας ληστρικής πολιτικής, φόρων και τελών, ενώ την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός μιλώντας από το Βήμα του Συνεδρίου του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας, ζητούσε από τους Γερμανούς βιομηχάνους να επενδύσουν στη χώρα μας. Πώς θα επενδύσουν όμως οι ξένοι στη χώρα μας, όταν η φορολογία μας ξεπερνάει το 45% και δεν υπάρχει ούτε μία δράση για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας;
Όσο για τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και τη δήθεν αναγκαστική λύση της αφαίμαξης επιχειρήσεων και πολιτών, το ΕΒΕΑ θα του ξαναθυμίσει ότι:

• Τα 400 – 500 εκατ. ευρώ που αναμένει να εισπράξει το 2011 η κυβέρνηση από τον κεφαλικό φόρο στα εισοδήματα, ισοδυναμούν με το μισό από το έλλειμμα που αναμένεται να εμφανίσει φέτος ο ΟΣΕ. Τα 300 εκατ. από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης, ισοδυναμούν με το έλλειμμα της ΕΘΕΛ. Και τα έσοδα από την αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης ισοδυναμούν με τα ελλείμματα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΗΛΠΑΠ.

• Η κυβέρνηση μιλά για ανάπτυξη και νέες επενδύσεις, τη στιγμή που φορολογεί τις επιχειρήσεις τέσσερις φορές υψηλότερα σε σύγκριση με γειτονικές χώρες. Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα επιλέξει τη χώρα μας κάτω από τέτοιες συνθήκες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου