Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011


Δηλώσεις Μέρκελ για Ελλάδα


Σε μία προσπάθεια αυτοκριτικής. η σιδηρά κυρία της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ έκανε μία δήλωση που αναμφισβήτητα προκαλεί εντύπωση: «Ίσως υπήρξα μερικές φορές πολύ αυστηρή και ορισμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα με θεωρούν...
υπεύθυνη για το γεγονός ότι η χώρα αναγκάστηκε να λάβει αυστηρά μέτρα. Είμαι αναγκασμένη να ζήσω με αυτά. Ακόμα και στη Γερμανία με βρίζουν».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τα Νέα, η Μέρκελ επέμεινε ότι «όλα είναι για το καλό της Ελλάδας» και τόνισε: «Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Θέλω την Ελλάδα ισχυρή».
Έστειλε, δε, μήνυμα απευθείας στους Έλληνες: «Η Ελλάδα είναι μια θαυμάσια χώρα και θέλω να το πω αυτό στους Έλληνες». Θύμισε επίσης ότι πολλοί Έλληνες ζουν στη Γερμανία. Και «όλοι ανήκουμε στην Ευρώπη, ακόμα και αν είμαστε καμιά φορά αυστηροί». Ακόμη, η Γερμανίδα καγκελάριος θύμισε ότι οι δεσμοί της με την Ελλάδα ανάγονται στην εποχή που ο Μίκης Θεοδωράκης είχε φυλακιστεί από την χούντα.
«Τότε από την Ανατολική Γερμανία στέλναμε κάρτες ζητώντας την απελευθέρωσή του» ανέφερε και σημείωσε ότι οι κάρτες ήταν γραμμένες στα ελληνικά από την μητέρα της που είχε διδαχθεί στο γυμνάσιο Αρχαία Ελληνικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου