Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011


Γερμανικός Τύπος: "Ο Σαμαράς πρόσωπο - κλειδί στο δράμα του χρέους"

Σε πρόσωπο-κλειδί για την πορεία της χώρας στο δράμα του χρέους αναδεικνύει ο γερμανικός Τύπος τον Αντώνη Σαμαρά κάνοντας -σύμφωνα με την Deutsche Welle- πολλές αναφορές στο θέμα των ενυπόγραφων εγγυήσεων.
«Χωρίς υπογραφή δεν υπάρχουν λεφτά» αναφέρει το ειδησεογραφικό Ν-TV, ενώ για νέα βοήθεια «μόνο κατόπιν ενυπόγραφων δεσμεύσεων» κάνει λόγο η Stern. Στο ίδιο μήκος κύματος και το Ν24 που αναφέρει πως «το Eurogroup επιμένει σε υπογραφές από την Αθήνα».«Η Αθήνα απειλείται με χρεοκοπία επειδή ο Σαμαράς δεν υπογράφει» σημειώνει στον τίτλο η Badische Zeitung τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και κάνοντας λόγο για πρόσωπο-κλειδί στο δράμα του χρέους. Την βδομάδα που έρχεται «μπορεί να κριθεί εάν η χώρα οδηγηθεί σε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ή εάν διασωθεί εκ νέου με δάνεια δισεκατομμυρίων. Εάν ο Σαμαράς εμμείνει στην άρνησή του, τότε η Ελλάδα απειλείται με κατάρρευση» αναφέρει στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα.
«Οι Βρυξέλλες τα θέλουν στο χαρτί» αναφέρει, τέλος, η Die Welt κάνοντας λόγο για τελευταία προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου