Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ


Νέος «γύρος» ελέγχων από την τρόικα
Εκπρόσωποι της τριμερούς επιτροπής θα ελέγξουν τα ελλείμματα του ΟΣΕ και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Τα ελλείμματα του ΟΣΕ και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα αποτελέσουν τα πρώτα αντικείμενα των ελέγχων από εκπροσώπους της τρόικας που καταφτάνουν σήμερα Δευτέρα, λίγο πριν εκταμιευτεί η δεύτερη δόση του δανείου από το μηχανισμό στήριξης, ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες ζημιογόνες ΔΕΚΟ στις οποίες δεν έχει σημειωθεί οικονομική πρόοδος.
Κεφαλαιακές ενισχύσεις θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες
Αν και μόνο η ΑΤΕbank «κόπηκε» από τα ευρωπαϊκά τεστ αντοχής, θεωρείται ότι κεφαλαιακές ενισχύσεις θα χρειαστούν και οι 6 ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν στα τεστ.
Ήδη στην Αγροτική Τράπεζα δρομολογείται αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή και του Δημόσιου, που αποτελεί και τον κύριο μέτοχό της.
Τα αποτελέσματα των τεστ αναμένεται να αξιολογηθούν τη Δευτέρα από τις αγορές, καθώς Ευρωπαίοι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν ήταν αρκετά αυστηρά.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πάντως τόνισε ότι τα τεστ ήταν πλήρη και αυστηρά και επιβεβαιώνουν την αντοχή του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.
Σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα υποβληθούν το Σεπτέμβριο σε νέα σκληρότερα τεστ αντοχής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου