Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010


ΚΕΡΔΙΣΕ 150 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ


ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΚΑΛΟ!
Αποζημίωση άνω των 160.000 ευρώ θα λάβει ο 77χρονος Μηνάς Καρατζόγλης,από μικρή γαλακτοκομική εταιρεία στη Σουηδία, η οποία χρησιμοποίησε φωτογραφία του, χωρίς την άδειά του, σε «γιαούρτια τουρκικής συνταγής»...
«Καταλήξαμε σε συμφωνία, η οποία υπεγράφη απ’ όλες τις πλευρές. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη φωτογραφία του σε όλα μας τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του τουρκικού γιαουρτιού", δήλωσε ο Τόμας Αξελσον, διευθυντής πωλήσεων της οικογενειακής επιχείρησης γαλακτοκομικών προϊόντων Lindahl στην πόλη Γένκεπινγκ της κεντρικής Σουηδίας.
Το ύψος της αποζημίωσης ορίσθηκε ανάμεσα στις 1,5 με 2 εκατομμύρια κορώνες
(μεταξύ 160.000 και 212.000 ευρώ), συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής του
δικηγόρου.
Ο 77χρονος συνταξιούχος με το μακρύ παραδοσιακό μουστάκι του ενημερώθηκε ότι το πρόσωπό του φιγουράρει στα «γιαούρτια τουρκικής συνταγής» της σουηδικής εταιρείας, την άνοιξη, από ένα φίλο του που ζει στη Στοκχόλμη. Αρχικά ζητούσε αποζημίωση περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ επειδή τον παρουσίαζαν ως Τούρκο και επειδή χρησιμοποιούσαν επί χρόνια το πρόσωπό του στο δημοφιλές γιαούρτι που πωλείται σχεδόν σε όλα τα σουπερμάρκετ της Σουηδίας.
Η εταιρία Lindahl υποστηρίζει ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι αγόρασε τη φωτογραφία του γενειοφόρου Ελληνα από μια τράπεζα φωτογραφιών, από την οποία σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση.

tanea

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου