Τρίτη 20 Απριλίου 2010


ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ


ΣΟΚ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ!
Σκηνές αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν τη Δευτέρα μετά από επίθεση αυτοκτονίας σε πολυσύχναστη αγορά στο κέντρο της βορειδυτικής πακιστανικής πόλης Πεσαβάρ. Καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος προκαλώντας το θάνατο 23 ανθρώπων. Δεκάδες είναι οι τραυματίες.
Η επίθεση σημειώθηκε κατά την ολοκλήρωση διαδήλωσης διαμαρτυρίας που είχε οργανώσει φονταμενταλιστικό κόμμα για τον πληθωρισμό που διογκώνεται και τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Στόχος ήταν κατά τα φαινόμενα αστυνομική δύναμη που περιφρουρούσε τη συγκέντρωση. Κατά πληροφορίες, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται διαδηλωτές και αστυνομικοί, ενδεχομένως και ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για το βομβιστικό χτύπημα, το οποίο σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από τις ζώνες όπου ο πακιστανικός στρατός έχει εξαπολύσει μεγάλες επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών τους τελευταίους μήνες.
Είκοσι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους· οι τραυματίες ξεπερνούν τους 27 και έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου