Τετάρτη 21 Απριλίου 2010


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ


ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΤΥΧΑΙΑ 1.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΑΚΕΛΟ
Σε διαθεσιμότητα τίθενται τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων ένας γενικός διευθυντής και δύο προϊστάμενοι, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μετά την αποκάλυψη ότι χρηματίσθηκαν επανειλημμένως. Ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας θα εισηγηθεί οι τέσσερις υπάλληλοι να τεθούν σε αργία.
Η απόφαση ελήφθη μετά την έκθεση που απέστειλε στον κ. Ρέππα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, έπειτα από Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση.
Σύμφωνα με το Mega, οι εν λόγω υπάλληλοι χρηματίζονταν, για να δίνουν εγκρίσεις και άδειες λειτουργίας σε μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σε δημόσια έργα.
Ειδικότερα, ιδιώτες εργολάβοι χρημάτιζαν ανώτατα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, με σκοπό οι τελευταίοι να εγκρίνουν τον τύπο των μηχανημάτων, όπως γκρέιντερ και εκσκαφείς, που εισήγαγαν από το εξωτερικό και τα οποία χρησιμοποιούνται σε δημόσια έργα.
Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελία μιας γραμματέως του νυν γενικού διευθυντή της ΓΓΔΕ, η οποία έκανε γνωστό ότι, ανοίγοντας τυχαία έναν φάκελο που προορίζονταν για τον διευθυντή της, βρήκε 1.000 ευρώ.
ΣΤΗ ΦΩΤΟ : Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ.Ρέππας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου