Τρίτη 19 Μαΐου 2009


Η ΓΡΙΠΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

Ένας 19χρονος, ο οποίος σπουδάζει στις ΗΠΑ και επέστρεψε προσφάτως στη χώρα μας από τη Νέα Υόρκη, είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης H1N1 στην Ελλάδα.
Όπως επιβεβαίωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε ο υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Παπαγεωργίου, ο νεαρός βγήκε θετικός τόσο κατά τον πρώτο όσο και κατά το δεύτερο έλεγχο δείγματος.
Ο 19χρονος νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Σισμανόγλειο, ωστόσο η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία, καθώς «περνάει» τη νέα γρίπη πολύ ελαφρά και ακολουθεί αντιιική αγωγή.
Ο ασθενής μολύνθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αμερική, έγινε η επώαση και τα συμπτώματα εμφανίστηκαν στην Ελλάδα, είπε ο κ. Παπαγεωργίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο 19χρονος ήταν εντελώς ασυμπτωματικός το Σάββατο, ενώ τα συμπτώματα εμφανίστηκαν την Κυριακή. Ο ασθενής έκανε χρήση αντιπυρετικών και αντιβιοτικών στο σπίτι του.
Σήμερα το πρωί, και έχοντας στα χέρια του φυλλάδιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, επικοινώνησε περίπου στις 7:30-8:00 με το Σισμανόγλειο και έως τις 9:00 είχε μεταβεί στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε.Εκεί ελήφθη δείγμα αίματος και φαρυγγικού επιχρίσματος από τον ασθενή και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του έως ότου επιβεβαιώθηκε το κρούσμα. Όταν έγινε η επιβεβαίωση, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακόμισε τον ασθενή στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Σισμανόγλειο.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υφυπουργός Υγείας είπε ότι ο 19χρονος από την άφιξή του και έπειτα, δε βγήκε από το σπίτι του και πέρα από την οικογένειά του, δεν υπήρξε επαφή με άλλους.
O επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σ. Τσιόδρας, είπε ότι ομάδα επιδημιολόγων βρίσκεται στο σπίτι του ασθενούς και διερευνά την πορεία του από τη Ν. Υόρκη στην Αθήνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου